Over ons

Wij zijn Chiel en Roy Bolscher, twee nuchtere broers uit Enter. Onze passie? Perfect vlees! Al tientallen jaren is dat onze specialiteit, en we staan in de omgeving bekend om de ongeëvenaarde kwaliteit die we onder de naam Bolscher leveren aan horeca en groothandel. Maar we willen meer doen dan alleen geweldig vlees leveren. We willen onze gemeenschap iets teruggeven, door actief na te denken over duurzamere vleesproductie en het bevorderen van een gezondere leefstijl.

Mag het een onsje beter zijn?

Minder vlees eten, met name rood vlees, is beter voor lichaam en milieu.


Onze missie is: "Mag het een onsje beter zijn?"


Als je dan toch minder vlees eet, waarom dan niet het beste dat je kan krijgen? Wij gaan die uitdaging voor je aan met:


  • Proef de perfectie

  • Zo klein mogelijke voetafdruk

  • Van de regio voor de regio

Proef de perfectie

Vanaf het moment dat we inkopen tot het moment dat onze chauffeur bij je op de stoep staat zijn we bezig met chefwaardige kwaliteit. Wij controleren voortdurend de kwaliteit en onze vakslagers hebben aandacht voor elk product. We monitoren temperatuur en luchtvochtigheid tijdens de opslag en verwerking.


We selecteren voor Proef de Perfectie de fraaiste producten en we sturen vervolgens onze eigen chauffeurs met al dat lekkers op pad. Zo zijn we er zeker van dat het perfect bij je thuis komt. Is er toch iets niet goed? Geen probleem, we hebben korte lijntjes. Gewoon evenbellen, mailen of appen.

Zo klein mogelijke voetafdruk

Onze levensstijl bepaalt welke ecologische voetafdruk we voor onze kinderen op aarde achterlaten. Bij alles wat we doen streeft Bolscher Proef de Perfectie naar een zo klein mogelijke voetafdruk. Daar hebben we ons hele productieproces op ingericht. We kopen bij voorkeur bij duurzame veehouderijen of natuurboeren in. De stroom die we gebruiken is zelf opgewekt of het is groene stroom en het water waarmee we schoonmaken is verwarmd met restwarmte.

De producten proberen we waar mogelijk in te pakken in karton. Op dit moment zitten we op 90% plastic reductie. Onze bussen rijden elektrisch en op het dak liggen zonnepanelen die de koeling regelen. Zo rijden we gegarandeerd nul-emissie. Iets niet goed? We halen het zelf ook weer op.

Van de regio voor de regio

Wanneer je zo veel mogelijk lokaal inkoopt, dan bespaar je sowieso op CO2-uitstoot vanwege de kortere route. Daarbij werken we graag samen met onze noabers in de regio. Ook ondersteunen we lokale initiatieven, zoals Harry’s Farm. We kopen onze machines in de buurt in en werken met plaatselijke installateurs. En niet te vergeten: onze klanten! We bezorgen binnen een straal van 75km, zodat we geen gebruik hoeven te maken van andere, minder duurzame, bezorgmethodes.